Tapaksia!

Nyt on tarjolla herkullinen pakettimatka Espanjan tapas-taivaaseen matkaoppaina Bellat. Menulla on 6 meidän lempitapasta, joissa jokaisessa on alle 5 raaka-ainetta lähikaupasta ja valmistusaika 5-30min. Täällä matkalla ei tarvitse osata ääntää annoksia oikein eikä tarvitse olla kovinkaan kokenut kokkailija. Kaikki on tervetulleita!

Listalta löytyy tortilla española (bellamaisella twistillä), chorizo a la sidra, pan con tomate, espinacas a la catalana, pimientos de padrón, aceitunas marinadas ja myös muutama esillepanoa vaille valmis herkku. 

Nyt tapas-iltaa kalenteriin ja ystävät keittiöön.

KIA07940.jpg

Tortilla española ranskiksista

250g paistettuja ranskalaisia
2 sipulia
6 munaa
oliiviöljyä
lehtipersiljaa

1. Paista ranskalaiset uunissa rapeaksi ja anna jäähtyä.
2. Pilko sipuli ohuiksi puolirenkaiksi, karamellisoi oliiviöljyssä pannulla hitaasti kullanruskeaksi.
3. Riko kulhoon kananmunat, lisää sipulit ja ranskalaiset ja sekoita tasaiseksi. Lorauta reilusti oliiviöljyä pannulle ja taputtele lastalla munakasmassa tasaiseksi. Paista keskilämmöllä kunnes pohja on hyytynyt ja kullanruskea. Käännä ison lautasen avulla ja liuta takaisin pannulle. Paista kypsäksi.
4. Leikkaa viipaleiksi, ripottele päälle oliiviöljyä, sormisuolaa ja lehtipersiljaa. Tarjoile sellaisenaan tai pinchona rapean leipäviipaleen päällä.

Chorizo a la sidra

(Chorizoa siiderissä)

200g chorizo-makkaraa
1,5dl kuivaa omenasiideriä
2 laakerinlehteä

1. Leikkaa chorizo 2cm paksuisiksi kiekoiksi, paista (valurauta)pannulla rapeaksi molemmin puolin.
2. Jos pannun pohjalla on paljon rasvaa, siivilöi pois ja kaada makkarat takaisin pannulle.
3. Lisää siideri ja laakerinlehdet ja anna hautua kunnes siideristä puolet on kiehunut kasaan.
4. Tarjoa lämpimänä.

Pan con tomate

1  esipaistettu ciabatta
2 kypsää terttutomaattia
1 (iso) valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
sormisuolaa & mustapippuria
sardellifileitä

1. Kasta nopeasti esipaistettu ciabatta kraanan alla. Paista uunissa rapeaksi. Leikkaa pitkittäin puoliksi ja paloiksi ja lorota reilusti oliiviöljyä päälle. Paahda pannulla tai uunissa kullanruskeaksi.
2. Pese terttutomaatit ja raasta lautaselle (kanta jää käteen). Mausta oliiviöljyllä ja ripauksella sormisuolaa.
3. Leikkaa valkosipulinkynnestä kanta pois ja hinkkaa kynnellä lämpimän leivän pintaa.
4. Lusikoi tomaattisosetta päälle, ripottele sormisuolaa, rouhi mustapippuria ja nosta halutessasi yksi sardellifilee päälle.

Espinacas a la catalana

(pinaattia, pinjansiemeniä ja rusinoita)

250g pinaattia
3 rkl pinjansiemeniä
3 rkl sultana-rusinoita
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
suolaa

1. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeaksi ja kaada kulhoon.
2. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja kaada koko pinaattikasa päälle. Paista kunnes neste on haihtunut ja pinaatti on paistunut kasaan.
3. Lisää hienonnettu valkosipuli ja rusinat ja jatka hetki paistamista.
4. Sekoita joukkoon pinjansiemenet ja mausta sormisuolalla.
5. Tarjoile lämpimänä

Pimientos de Padrón

1 pss pimientos-paprikoita
oliiviöljyä
sormisuolaa
(raastettua manchegoa)

1. Pese paprikat ja kuivaa huolellisesti keittiöliinassa. Kosteiden paprikoiden lisääminen kuumaan öljyyn saa roiskeita aikaan.
2. Kaada kuumalle (valurauta)pannulle oliiviöljyä ja lisää paprikat.
3. Paista kuumalla kunnes paprikat pehmenevät ja paahtuvat.
4. Mausta sormisuolalla ja kaada kulhoon.
5. Voit raastaa halutessasi päälle vähän manchego-juustoa ( espanjan-vahvistuksemme Oscarin mukaan pyhäinhäväistys mutta tuo kivasti makua)
6. Tarjoa kuumana

FullSizeRender.jpg

Aceitunas Marinadas

(marinoidut oliivit)
1 prk hyviä vihreitä oliiveja (esim. Castelvetrano Nocellara)
1 (luomu) klementtiinin kuori ja mehu
iso loraus oliiviöljyä
suolaa
(timjamia tai rosmariinia)

1. Sekoita keskenään oliivit, klementtiinin mehu ja kuoriraaste, yrtit, loraus oliiviöljy ja sormisuola.
2. Anna marinoitua vähintään muutama tunti ennen tarjoilua.

! Voit maustaa oliivit oman maun mukaan yrteillä ja mausteilla. Jos teet hyvissä ajoin, muista peittää oliivit oliiviöljyyn ettei ne kuivu.

Edellinen
Edellinen

Ribollita - toscanalainen kasvismuhennos

Seuraava
Seuraava

Siskonmakkara-kikhernepata