Smetanasilli
Smetanasilli on herkku, joka ilahduttaa vuoden ympäri. Kian perheen klassikkoreseptiä tehdään juhannuksen lisäksi jouluna ja vappuna. ( ja pitkin kesää). Eikä olla tavattu vielä ketään joka ei tykkäisi siitä, jonka takia nimitetään tätä sillivihaajien käännytysreseptiksi. Ps. IHANAAA kans saaristolaisnäkkäreiden dippinä.
Smetanasilli
1 iso kulho
250-300 g smetanaa
1 ruukku ruohosipulia
2 valkosipulinkynttä
4 kpl (360 g) matjessillifileitä
reilusti mustapippuria
1. Hienonna ruohosipuli ja valkosipuli pieneksi kulhoon. Leikkaa matjessillifileet veitsellä tai saksilla pitkittäin neljään osaan ja sitten pieniksi kuutioiksi.
2. Lisää kulhoon ja sekoita joukkoon smetana ja rouhi runsaasti mustapippuria. Anna maistua pari tuntia tai seuraavaan päivään.
3. Syö potun kanssa tai lusikoi saaristolaisleivälle. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla tai ruohosipulinkukilla.