Rigatoni alla salsiccia
Kaupallinen yhteistyö: Oda. Mökkikokkailu jatkuu ja nyt tehdään ihana rigatoni alla salsiccia eli kesäinen makkarapasta. Mausteista rapeaksi paistettua raakamakkaraa, meidän lempipasta rigatonia ja runsaasti kesävihanneksia. Kastike valmistuu pastan tärkkelyspitoisesta keitinvedestä, parmesaanista ja sitruunasta. Helppoa, nopeaa ja herkullista eli täydellinen kesäruoka.
Olemme käyttäneet Odaa alkuvuodesta lähtien pyrkimyksessä helpottaa arkea ja nyt täysin koukussa appiin. Ruoan kotiinkuljetus on todellista luksusta ja kaupan käytävillä juoksemisen sijaan voi istua ulkona ja lukea kirjaa (tai kehitellä uusia ruokia). Tilaus on helppo tehdä appin kautta ja toimituksen saa jopa samana päivänä. Meidän vakkaritilaukselta on löytynyt kesän ajan jäätelöä, jääpaloja cold brew-kahviin, kotimaisia mansikoita ja vadelmia ja vesimelonia. Lue lisää Odasta
Kesäinen makkarapasta
4:lle
280g raakamakkaraa (esim. Livornon Luigi)
1 fenkoli (n.230g)
1 kesäkurpitsa (n.350g)
2 kesäsipulia varsineen
3 valkosipulinkynttä
1 luomu sitruuna
1 ruukku lehtipersiljaa
0,5 dl raastettua parmesaania
1 tl rouhittua mustapippuria
500g Mancini Rigatoni-pastaa
1. Laita hyvin suolattu pastavesi kiehumaan ja lisää reilusti suolaa.
2. Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Puolita fenkoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kesäsipulit pieneksi ja säästä vihreät varret. Kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan kunnes ne on kullanruskeita ja siirrä sitten lautaselle.
3. Laita pasta kiehumaan ohjeiden mukaan.
4. Lisää paistinpannulle öljyä ja puserra makkarat kuoristaan pannulle. Ruskista kypsäksi noin 5 minuutin ajan. Hienonna valkosipuli ja lisää pannulle loppuvaiheessa. Lisää paistetut kasvikset. Purista puolikkaan sitruunan mehut, kypsä pasta ja desin verran keitinvettä. Sekoita ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.
5. Hienonna lehtipersilja ja sipulinvarret ja lisää joukkoon. Raasta päälle puolikkaan sitruunan kuori ja parmesaani. Rouhi päälle mustapippuri.Nauti.
Vinkki 1. Voit valmistaa pastan mistä tahansa raakamakkarasta.
Vinkki 2. Pastan tärkkelyspitoinen keitinvesi sitoo raaka-aineet yhteen kastikkeeksi.