Sitruuna-ricottapannukakut
Mun eka äitienpäivä on täällä ihan pian ja päästään viettämään sitä suosikkipaikassani eli mökillä! Aamuisen järvipulahduksen jälkeen toivon saavani pullean kasan näitä New Yorkin lemppareitani eli pehmeitä sitruuna-ricottapannareita. Isolla lorauksella vaahterasiirappia.
Ohjeen juju on vatkata taikinaan valkuaisvaahto erikseen, mutta jos haluat suoristaa mutkat, niin toimii sekin.
Löydettiin S-Marketista ihania Sorrenton sitruunoita, jotka kasvavat nimensä mukaisesti Etelä-Italiassa Sorrenton niemimaalla. Näiden sanotaan olevan maailman makeimpia ja mehukkaimpia sitruunoita. Bellat LOVES!
Pannaritaikina
250g ricotta-juustoa
1 sitruunan kuori ja mehu (Sorrenton sitruunasta plussaa!)
2,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl sokeria
1 tl suolaa
2dl piimää
3 munaa
1/2 tl vaniljauutetta
1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Erottele munankeltuaiset ja raasta pestyn sitruunan kuori. Yhdistä ricotta, piimä, munankeltuaiset, vanilja, sitruunankuori sekä puolikkaan sitruunan mehu isossa kulhossa. Lisää joukkoon kuiva-aineseos.
2. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi, mieluiten sähkövatkaimella mutta käsin onnistut myös. Sekoita valkuaisvaahto hellästi taikinaan.
3. Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä. Lisää pannulle voita ja annostele taikinaa noin 1dl / pannari tai suurempiin mojovamman kokoisiin. Paista pannukakkuja noin 4 minuuttia kunnes alapinnat ovat kultaisia ja näet muutaman kuplan pannukakkujen päällä. Käännä pannarit ja paista vielä pari minuuttia.
4. Kasaa pannareista söpö torni ja tarjoile heti vaahterasiirapin sekä tomusokerin kera.