Pissaladière

Pissaladière - Rivieran lahja maailmalle, paras piirakka eli pissaladière. Nyt tuli täydellinen, joten vihdoin teillekin jakoon. Rapea mutta mehevä pohja, pehmeäksi haudutetut karamelliset sipulit, suolaiset sardellit ja oliivit. Ei ole parempaa kesälounasta tai piknikherkkua ( tai oikeastaan minkä tahansa vuodenajan)

Pissaladière

23x36 cm pelti

1,5 dl (42-c) vettä

1/2 pss kuivahiivaa

3,5-4 dl vehnäjauhoja

1 rkl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

oliiviöljyä

pieni nokare voita

1 kg keltasipulia

1 valkosipulinkynsi

1 tl suolaa

ripaus sokeria

timjamia

kourallinen hyvälaatuisia oliiveja n. 20

n. 15 sardellifilettä

1. Valmista taikina. Sekoita kuivahiiva ja suola lämpimään veteen. Lisää oliiviöljy ja vehnäjauhot ja vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja pehmeää eikä tartu käsiin. Kohota liinan alla noin tunti kunnes taikina on kaksinkertainen.

2. Halkaise sipulit, kuori ja leikkaa puolirenkaiksi. Paista sipulit oliiviöljyssä kolmessa osassa kunnes ne pehmenee. Mausta suolalla. Laita voinokare pannulle ja lisää kaikki sipulit ja paista kunnes ne on pehmeitä ja kullankeltaisia.

3. Penslaa pelti oliiviöljyllä reunoja myöten. Kauli tai venytä taikina niin, että se peittää pellin ja nousee n. 1 reunoille.

4. Levitä tasaisesti päälle sipulit. Tee sardelleista ristikot ja lisää keskelle oliivi. Ripottele timjamin lehtiä päälle.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia kunnes piirakka on reunoilta kullanruskea. Anna jäähtyä hetki ja nauti esim. hapokkaan vihersalaatin kanssa.

Edellinen
Edellinen

Kesäporkkanat

Seuraava
Seuraava

Rapion Myllyn Mustikkapiirakka