Muurikkaletut

Muurikkaletut ne kesään soppii, voin ja sokerin kanssa ne menee pussauskoppiin. Sieltä kuuluu rapinaa koska tällä reseptillä tuli täydellinen pitsireuna.

Bella Table muurikkaletut

1 l täysmaitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl emmer sihtijauhoja (tai ohrajauhoja)
50g voita sulatettuna
1 sitruunan kuori
1/2 tl merisuolaa
ripaus kardemummaa
2 kananmunaa
pieni loraus vichyä rapeudeksi

1. Sekoita jauhot ja mausteet maitoon ja annan turvota niin pitkään kun on aikaa, vähintään tunti. 2. Lisää kananmunat ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Lorauta lopuksi vichy.
3. Kuumenna muurikka ja sulata sille nokare voita. Kaada kauhallinen taikinaa pannulle ja vedä lastalla taikinaa reunoille jotta letusta tulee superohut. Malta paistaa kunnolla rapeaksi! Kun reunat on ruskeat on aika irrottaa lastalla lettu pannusta ja kääntää.
4. Laita paistetut letut esim isolle emalitarjottimelle tai pellille lomittain jäähtymään. Älä kasaa tornia jos haluat rapeita lettuja.
5. Nauti voin, ruokosokerin ja marjojen kanssa.

Pro tip: Valjasta puoliso tai ystävä paistohommiin ja kehu häntä vuolaasti prosessin aikana. Saatat saada uuden luottopaistajan itsellesi. ( Ping Teppo ❤️!)

bella table muurikkalettu
Edellinen
Edellinen

Gremolata voi

Seuraava
Seuraava

Kesäkeitto - Snålsoppa