Markun kreikkalainen salaatti

Markun rakastettu kreikkalainen salaatti. Tämän ohjetta kyselee aina sitä syöneet, ja vaikkei siinä ole mitään kummoista, niin tärkeä juju on muistaa leikata kasvikset mahdollisimman epätasaisiksi paloiksi.

Markun kreikkalainen salaatti
(~ 4:lle)

1 iso kurkku
6 keskikokoista tomaattia (mieluusti muutamaa eri lajia)
1 makea sipuli
1-2 vihreää paprikaa
Reilu kourallinen kalamataoliiveja
Pala fetajuustoa (n. 250g)

Kastike:
1tl sokeria
0,5tl suolaa
1rkl kuivattu oreganoa
5rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
3rkl punaviinietikkaa

1. Pese kasvikset, kuori osa kurkun kuoresta ja paloittele kurkku ja tomaatit epäsäännöllisiksi paloiksi. Puolita paprikat ja poista sisus käsin. Paloittele epäsäännöllisiksi paloiksi.

2. Laita kaikki kasvikset kulhoon, mausta suolalla ja sokerilla. Revi joukkoon oliivit palasiksi sormin, poista kivet. Lisää oregano, punaviinietikka ja oliiviöljy. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä tovi.

3. Ennen tarjoilua, kaada kasvikset kulhosta tarjoiluastiaan ja kaada pohjalle muodostunut liemi niiden päälle (tai jos tarjoilet sen samassa kulhossa kuin missä valmistit, niin sekoita lientä pohjalta kasvisten joukkoon). Laita keskelle fetajuusto joko kokonaisena tai lohko isoiksi paloiksi käsin. Lorota juustolle vielä reilu ruokalusikallinen oliiviöljyä ja ripottele kuivattua oreganoa koko salaatin päälle.

4. Salaatin voi hyvin tehdä muutama tunti etukäteen, mutta maistuu vastavalmistettunakin.

Edellinen
Edellinen

Portokalopita, appelsiini-jogurttifilokakku

Seuraava
Seuraava

Mansikkakakku