Kanaa ja riisiä yhdellä pannulla
Kanaa ja riisiä - yhden pannun taktiikalla. Podissa ratkottiin arkiruokahaasteita ja kuulijakyselyn perusteella saatiin aika selkeä kuva täydellisen arkiruoan kaavasta.
Helppo, edullinen, proteiinipitoinen (mm. urheilijateineille) valmistuu alle 30 minuutissa, yhdessä pannussa ja maistuu kaikille. No, tässä tulee nyt sellainen. Ysäriklassikko omasta lapsuudesta mutta vielä parempana. Kannen alla hautuva riisi on ihanan aromaattista ja kuohkeaa ja pohjasta rapeaa. Mehukkaan kanan salaisuus on rasva ja me ostetaan siksi aina paistileikkeitä, joko nahalla tai ilman. Luvataan, että kun vaihdat rasvattomat sisäfileet tähän - ymmärrät. Ps. Älä skippaa riisin pesua.
Kanaa ja riisiä
4:lle
4 kpl broilerin paistileikettä (nahalla tai ilman)
3 dl riisiä (jasmiini tai basmati)
2 banaanisalottisipulia ( tai keskikok. sipulia)
3 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua Inkivääriä ( noin. peukalon kokoinen pala)
1/4 punainen chili 1/2 tl jauhettua kurkumaa
1 (veri)appelsiini
4,5 dl kanalientä
1 pss babypinaattia
1.Mausta paistileikkeet molemmin puolin oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Paista korkeareunaisessa kasarissa kullanruskeaksi. Jos käytät nahallisia, laita nahkapuoli alaspäin kylmälle pannulle ja käännä levy kuumalle. Käännä vasta kun nahka on rapea. Riittää, että pinta on kullanruskea, liha kypsyy loppuun myöhemmin.
2.Pese riisi isossa kulhossa niin, että vaihdat veden kunnes se on kirkasta. Näin riisistä tulee irtonaista ja kuohkeaa.
3.Hienonna sipuli ja chili ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Purista appelsiinista mehut.
4.Lisää samalle pannulle oliiviöljyä ja hienonnetut kasvikset. Mausta kurkumalla ja kuullota hetki. Lisää riisi ja kuullota muutama minuutti. Lisää appelsiinimehu, pinaatti ja kanaliemi. Nosta kanat päälle ja peitä kannella. Hauduta keskilämmöllä 20 minuuttia. Nauti!