Höyryssä paistettua kaalia & maustevoita
Mainos: Fiskars ❤️
Höyryssä paistettua kaalia ja taivaallinen maustevoi. Kun Norden paistovuoka saapui keittiöön loppui vihannesten valmistus uunissa. Steam-fry on näppärä ja nopea valmistustekniikka napakoille kevätvihanneksille. Ensin ne paistetaan öljyssä tai voissa kullanruskeiksi, sitten pannulle kaadetaan pieni tilkka vettä, laitetaan kansi kiinni ja höyrytetään kypsäksi. Kaalien päälle sulatetaan kevään herkullisin maustevoi: valkosipulia, jalapenoa, sitruunaa, lehtipersiljaa ja hunajaa.
Maustevoi
150 g voita
1 jalapeno
1-2 valkosipulinkynttä
3-5 sardellifilettä (voit jättää pois ja lisätä suolan määrää)
1 ruukku lehtipersiljaa
1 luomusitruuna
1 tl hunajaa
sormisuolaa
1. Nosta voi huoneenlämpöön.
2. Poista jalapenosta siemenet leikkaa hienoksi.
3. Hienonna myös valkosipuli, sardellit ja lehtipersilja. Lisää pehmeän voin joukkoon.
3. Raasta sitruunankuori joukkoon ja purista mehut.
4. Mausta hunajalla, sekoita ja tarkista maku.
5. Lisää tarvittaessa sormisuolaa.
6. Rullaa kelmun tai leivinpaperin sisälle ja laita jääkaappiin kohmettumaan.
Paistetut kaalit
1 kukkakaali
1/2 varhaiskaali
oliiviöljyä
1. Leikkaa kukkakaali parin sentin paksuisiksi pihveiksi. Kukkakaalin ja kannan koosta riippuen pihvejä tulee 3-4. Reunimmaiset nuput eivät pysy kasassa, nämä voit esim. pikkelöidä.
2. Leikkaa varhaiskaalin puolikas neljäksi lohkoksi niin että kaikissa lohkoissa on kantaa jotta viipale pysyy kasassa.
3. Paista oliiviöljyssä molemmin puolin kullanruskeaksi, kaada loraus (n.3rkl) vettä pannuun ja laita heti kansi kiinni. Höyrytä kunnes vesi on haihtunut ja mausta sormisuolalla.
4. Laita nokareet maustevoita kaalien päälle sulamaan ja nauti kuumana.