Sillikranssi
Sillikranssi eli joulun kalapöytä lautasella.🎄Tässä tyylikäs alkuruoka joulupöytään ja täydellinen ”hävikki-annos” joulun jämistä esim tapaninpäiväksi. Misaile kaikki raaka-aineet valmiiksi ja kasaa juuri ennen ruokailua. Lautaselta löytyy keitettyä perunaa, matjes-silliä, ruohosipuli-ranskankermaa, rapeaa saaristolaisleipää, pikapikkelöityä punasipulia, tilliä ja ruskistettua voita. 🍒 Ps. Löysin tämän Arabian upean lautasen kirpparilta eurolla, leima kertoo että se on 1920-luvun taitteesta. Rakastan!
4:lle
4 matjes-sillifilettä
2 punasipulia
(+ 1-2-3-liemi: 1/4dl etikkaa, 1/2dl sokeria ja 3/4dl vettä)
4 perunaa
2dl ranskankermaa
50g voita
sitruunanmehua
ruohosipulia
tilliä
saaristolaisleipää
1. Keitä perunat suolatussa vedessä.
2. Pikapikkelöi sillä välin punasipuli. Kiehauta ainekset pienessä kattilassa ja leikkaa sipulit ensin puoliksi ja sitten pieniksi lohkoiksi ja laita liemeen maustumaan.
3. Ruskista voi pienessä kasarissa keskilämmöllä, tasaisesti sekoittaen. Kuori vaahto pinnalta ja siivilöi tällä kertaa hippuset pois.
4. Sekoita ranskankermaan hieman sitruunamehua ja hienonnettu ruohosipuli ja mausta suolalla.
5. Paahda ohueksi leikatut saaristolaisleivät joko uunissa 225 n.5-10min(palaa herkästi) tai paahda ne leivänpaahtimessa ja murra sitten suupaloiksi.
6. Leikkaa matjess-sillifilee pitkittäin neljään osaan ja sit pienemmiksi suupaloiksi.
7. Leikkaa peruna ensin puoliksi ja sitten suupaloiksi.
8. Kasaa annos kranssin muotoon ja lorauta lopuksi ruskistettua voita kranssin ulkoreunan ympäri.
Kurkkaa annoksen kasausvideo täältä.