126. Keittoa, karkkia ja kuulumisia

 
 

Hiihtolomaviikon erikoisjaksossa jutellaan keitosta, karkista ja kuulumisista. Fiilistellään viime viikon yhteisiä kokkailuhetkiä ystävien kanssa ja täydellisen rapeita krutonkeja. Kia jakaa kivan päiväretkikohteen, herkullisen keittolöydön ja ratkaisun inspiksen puutteeseen. Petra on innoissaan parmesaanista ja täydellisestä ”semlasta”. 

Puhutaan myös soppahimoista ja hyvän keiton anatomiasta, ja paljastetaan miten tehdään täydellinen grilled cheese -leipä. Tarjolla myös pari retkiruokavinkkiä sekä nuotiolle että trangiallle.

Jakson aikaleimat: 00:00 viikon parhaat / 26:00 aiheen pariin / 58.30 kuulijakysymys (eli silakkapihvit!).

Puhutaan ainakin näistä:

  • Saksateema ja schwartzwaldin kakku

  • BEST gluteeniton menu: arancinit, värjätty pasta ja porkkanakakku

  • Kaupungin paras semla

  • Arjen nopeat krutongit

  • Zoomaus: parmesaani & sen historia

  • Viikon paskin ateria

  • Vegaaninen kikherne-valkosipuli-perunakeitto

  • Täydellisen sosekeiton koostumus ja höysteet

  • Seuraavan päivän sopan jatkojalustus

  • Täydellinen lohikeitto 101

  • Papukeitto simpukoilla (tai ilman)

  • Bouillabaisse kotimaisesta kalasta ja täsmävinkki Tampereelle

  • Kaikki mitä tulee tietää grilled cheesestä

  • Parhaat keitot kaapintyhjennykseen

  • How to: täydellinen mustajuurikeitto (ja toinen täsmävinkki Tampereelle)

  • 3 x eväs trangialle tai nuotiolle

  • Kuulijakysymys: Silakkapihvien paistaminen

Kuuntele podcast-jakso alta:

Edellinen
Edellinen

127. Elämän ilot, surut ja uudet ruokajutut 

Seuraava
Seuraava

125. Treffiruokaa