122. Italian cucina povera
Luvassa syväsukellus italialaisen keittiön syntysijoille ja sen inspiroivaan cucina poveraan. Jaksossa uppoudutaan nonna-mielentilaan ja ammennetaan siitä inspistä nyt niin ajankohtaiseen ”tarkan markan” kokkailuun.
Keskustellaan cucina poveran rakennuspalikoista ja siitä miten vaatimattomista raaka-aineista taiotaan upeita aterioita myös suomalaisissa kotikeittiöissä. Tunnin aikana kerrataan nonnien perusoppeja, torjutaan ruokahävikkiä ja tietty fiilistellään Italiaa ja sen ruokakaupunkeja ja klassikkoannoksia.
Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä uuden vuosikumppanimme Muttin kanssa. Jaetaan sen kunniaksi myös rutkasti säilyketomaattirakkautta ja kerrotaan vinkkejä kauppojen säilykeosastolla suunnistamiseen.
Puhutaan ainakin näistä:
Cucina poveran määritelmä (ja sen lausumisohjeet)
How to: Marinoitu silakkapihvi
Arjen mullistavat järvikala-kvinoapihvit
TOP4 reseptiä kuivahtaneelle leivälle
Mitä tehdä bagna cauda -jämille
Cucina poveran 5 perusoppia
How to: Aglio e oglio
Kaupan tomaattisäilykkeet – mitä käyttää mihinkin
Täsmävinkki kastikepohjien vauhdittamiseen
Makutesti: uunileivät goes Italia
Nopein kikhernepasta (vain 2 pääraaka-ainetta!)
Munakoisoherkut x 3
Pikakurssi polentasta
Kuulijakysymys: helppo low-key sunnuntaivieraille