122. Italian cucina povera

 
 

Luvassa syväsukellus italialaisen keittiön syntysijoille ja sen inspiroivaan cucina poveraan. Jaksossa uppoudutaan nonna-mielentilaan ja ammennetaan siitä inspistä nyt niin ajankohtaiseen ”tarkan markan” kokkailuun.

Keskustellaan cucina poveran rakennuspalikoista ja siitä miten vaatimattomista raaka-aineista taiotaan upeita aterioita myös suomalaisissa kotikeittiöissä. Tunnin aikana kerrataan nonnien perusoppeja, torjutaan ruokahävikkiä ja tietty fiilistellään Italiaa ja sen ruokakaupunkeja ja klassikkoannoksia.

Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä uuden vuosikumppanimme Muttin kanssa. Jaetaan sen kunniaksi myös rutkasti säilyketomaattirakkautta ja kerrotaan vinkkejä kauppojen säilykeosastolla suunnistamiseen.

Puhutaan ainakin näistä:

  • Cucina poveran määritelmä (ja sen lausumisohjeet)

  • How to: Marinoitu silakkapihvi

  • Arjen mullistavat järvikala-kvinoapihvit 

  • TOP4 reseptiä kuivahtaneelle leivälle

  • Mitä tehdä bagna cauda -jämille

  • Cucina poveran 5 perusoppia

  • How to: Aglio e oglio 

  • Kaupan tomaattisäilykkeet – mitä käyttää mihinkin 

  • Täsmävinkki kastikepohjien vauhdittamiseen

  • Makutesti: uunileivät goes Italia 

  • Nopein kikhernepasta (vain 2 pääraaka-ainetta!)

  • Munakoisoherkut x 3

  • Pikakurssi polentasta

  • Kuulijakysymys: helppo low-key sunnuntaivieraille 

Kuuntele podcast-jakso alta:

Edellinen
Edellinen

123. Q&A – ruokaohjelmia ja ravintolakriitikoita

Seuraava
Seuraava

121. Arki 2.0