Zuccini Involtini

Nyt yhdistetään kaksi meidän lempparia. Sesongin suosikkivihannes kesäkurpitsan ja meidän kaikkien aikojen lempipannun eli Nordenin paistovuoan. Zucchini involtini on italialainen klassikko, jossa ohuiden kesäkurpitsaviipaleiden sisälle rullataan ihanan sitruunainen ja yrttinen ricottatäyte. Zucchinirullat asetellaan poreilevaan tomaattikastikkeeseen, päällystetään parmesaanilla ja paahdetaan uunissa täydelliseksi. Viereen klassikkokaverit eli hapokkaalla vinegretillä päällystetty salaatinlehtikeko ja rapeakuorinen leipä. Bella! 

Fiskarsin Norden pannujen thermium-mineraalikäsittely tarjoaa täydellisen tarttumattomuuden myös korkeissa lämpötiloissa ilman, että uunivuoka kärsii käytössä. Ja kun pinta kokkailun saatossa kuluu, saa sen Fiskarsin pannuhuollossa päällystettyä uudenveroiseksi parilla kympillä. Täällä bellat taas yhteen ääneen huutaa, että jos pitää valita vain yksi, niin tämä! ❤️

Zuccini Involtini

Tomaattikastike
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl sokeria
2 prk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja (mutti pelati)
1 tl tuoretta timjamia
1 rkl oreganoa
1 rkl sherry- tai punaviinietikkaa
2 rkl voita

Kesäkurpitsarullat
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
n. 4 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
2 prk ricottaa
50 g parmesaania + ohut kerros raastettuna päälle
1-2 luomusitruunan kuori
1 kourallinen yrttejä (basilika, lehtipersilja, salvia tai sekoitus)
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
1/2-1 tl suolaa

Valmista ensin tomaattikastike, kannellisessa uuninkestävässä pannussa. Hienonna valkosipulit ja kuullota hetki oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyree ja sokeri ja paista muutaman minuutin ajan. Kaada joukkoon tomaatit liemineen ja pilko lastalla pienemmäksi. Mausta mustapippurilla, timjamilla ja oreganolla. Lisää etikka ja voi, sekoita ja peitä kannella. Anna porista liedellä keskilämmöllä sen aikaa kun valmistat kesäkurpitsat.

Lämmitä kiertoilmauuni 225-asteiseksi. Viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin ohuesti mandoliinilla tai juustohöylällä. Asettele vierekkäin kahdelle uunipellille, lorota päälle oliiviöljyä ja suolaa tasaisesti. Laita pellit uuniin ja paista n. 5 min kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt.

Valmista ricottatäyte. Lisää ricotta kulhoon ja raasta joukkoon parmesaani ja sitruunan keltainen kuoriosa. Jos haluat ihanan sitruunaisen maun, raasta myös toinen. Kasaa yrtit päällekkäin, rullaa pötköksi ja hienonna veitsellä. Lisää kulhoon. Raasta joukkoon mustapippuria ja lisää 1/2 tl suolaa. Sekoita ja notkista täytettä oliiviöljyllä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Täyte saa olla suolainen. 

Käännä tomaattikastikkeen levy pois ja avaa kansi. Täytä kesäkurpitsat, Lisää ruokalusikallinen täytettä jäähtyneen kesäkurpitsaviipaleen toiseen reunaan ja kieritä tiukasti rullalle. Nosta rulla tomaattikastikkeeseen ja toista kunnes kaikki kesäkurpitsat on täytetty. Raasta päälle ohut kerros parmesaania ja laita 225-asteiseen uuniin n. 25 minuutiksi kunnes juusto on sulanut ja pinta on paahtunut. Nauti rapsakan salaatin, hapokkaan vinegretin ja rapeakuorisen leivän kanssa. 

Vinkki! Jos täytettä jää yli, niin ei hätää. Ricottatäyte on herkullista leivän päällä ison tomaattiviipale keon alla.

Edellinen
Edellinen

Kylmä kurkkukeitto

Seuraava
Seuraava

Markun Nakkisoosi & kaalisalaatti