Trio-dippi
Dip-pa-dai viikonlopulle! Tää trio-dippi on sairaan hyvää, se on todettu monesti meidän ystävälle Hannalle @hannawesterholms joka on bongannut joskus ohjeen @louisemerus :n Mina smaker från Kapstaden -kirjasta. 3 kerrosta joiden kombo toimii täydellisesti!
Valmista ensin pesto (ohje alla), lisää se lasipurkkiin/kulhoon alimmaiseksi, väliin notkistettua maustamatonta tuorejuustoa ja päälle sweet chili soossia. Tarjoile vaikka uunissa paahdettujen cayennella ja seesaminsiemenillä maustettujen pitaleipäsipsien kanssa.
Korianteri-cashew pesto:
2 ruukkua korianteria
80g cashew-pähkinöitä
1 valkosipulin kynsi
1/2 punainen chili
1,5dl rypsiöljyä
1/2 sitruunan mehu
50g raastettua parmesania
suolaa ja pippuria
Paahda cashew-pähkinät pannulla ja anna näiden jäähtyä. Kuori ja pilko valkosipuli pieneksi. Pese ja pilko myös chili pieneksi ja raasta parmesan. Mortteloi (tai käytä esim. bamixia) korianterit, valkosipulit, chili ja lisää sitruunan mehu. Työstä mukaan pähkinät ja sen jälkeen öljy ohuena vanana. Lisää viimeiseksi parmesan. Mausta suolalla ja pippurilla.