Suolasitruunaskagen

Kaupallinen yhteistyö: Oda

Maailman ihanin skagen uudella twistillä
Söimme viime kesänä eräässä raflassa elämämme parhaan skagenin ja bellatyyliin urkittiin heti keittiöstä sen salaisuus. Säilötty sitruuna! Voitte kuvitella siis meidän onnen kun löydettiin säilöttyjä sitruunoita Odan upouudesta herkkupuodista. Kun tuoreen sitruunan vaihtaa säilöttyyn ja tillin basilikaan onkin kulhossa jotain aivan uutta.

Kirpeänsuolainen säilötty sitruuna on tuttu lähi-idän keittiöstä mutta tuoreen sitruunan korvaaminen monissa tutuissa ruoissa tuo heti täysin uuden makumaailman. Kokeile vinegrettiin, patoihin ja keittioihin mutta maista aina ennen käyttöä, sillä jokaisen tuotemerkin resepti on hieman erilainen. Nämä Beldin sitruunat oli täydellisiä, sopivan kirpeitä ja ei liian suolaisia kuten välillä on tullut vastaa

Nauti raikas skagen joko rapeiden perunaviipaleiden kanssa tai lusikoi voissa pannulla paahdetulle perunalimpulle. Läääääh molemmille. PS. Skagen on ihanaa myös sipsidippinä. Hienonna reseptin kaikki ravut niin dippailu on helpompaa.

Odan herkkupuodissa on säilöttyjen sitruunoiden lisäksi kaikkea ihanaa. Mancinin huippulaatuisia pronssimuottien läpi leikattuja kuivapastoja (bucatini best!). carnaroli-risottoriisiä, Molino Rossetton pastajauhoja sekä 00:aa että semolaa. Mill Mortarin mausteita, mm. meidän lempparia vihreää dukkahia. Purkkipuolella on vaikka mitä vappupicnicillekin sopivaa. Ihania cuquillo ja carmona oliiveja ja leivän päälle ndujaa ja calabrian mausteista bruschetta-soosia. Klikkaa tästä Odan sivuille

Suolasitruunaskagen

300g katkarapuja
3 pientä säilöttyä sitruunaa
3 kevätsipulin vartta
6 basilikan lehteä
1 dl ranskankermaa
2 rkl majoneesia
1 tl hunajaa
1 tl dijon-sinappia
1-2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
suolaa

Sulata katkaravut ja purista lävikössä kaikki neste pois. Hienonna puolet ravuista pieneksi ja yhdistä kokonaisten kanssa kulhossa. Hienonna joukkoon kevätsipulin varret ja basilika, ota molemmista sivuun vähän koristelua varten. Halkaise säilötyt sitruunat ja poista siemenet jos niitä on. Kuutioi pieneksi, ota muutama lusikallinen sivuun koristelua varten ja lisää loput kulhoon. Lisää muut raaka-aineet ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/hunajaa. Jos haluat skagenista löysempää voit lisätä ranskankermaa ja majoneesia. Lusikoi tarjoilukulhoon ja koristele basilikalla, kevätsipulilla ja säilötyllä sitruunalla. Rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa skagen esimerkiksi rapeiden pottujen kanssa tai lusikoi voissa rapeaksi paahdetun perunalimpun päälle.

Skagen on ihanaa myös sipsidippinä. Hienonna siinä tapauksessa kaikki ravut. 

Rapeat perunat

500g annabelle perunoita
25g voita
n. 1/4dl oliiviöljyä
suolaa

Pese perunat ja leikkaa ne n. sentin kokoisiksi kiekoiksi. Asettele leivinpaperille vierekkäin ja pirskota päälle oliiviöljyä. Vedä juustohöylällä voista muutama pitkä siivu ja revi perunoiden päälle. Ripottele suolaa ja rouhi mustapippuria. Paahda 230-asteisessa kiertoilmauunissa 40 min ja käännä viipaleet välissä. Voit kytkeä grillitoiminnon päälle viimeiseksi 5 minuutiksi jos kaipaat lisää väriä ja rapeutta. Kaada kuumat perunat ritilälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Tarjoa skagenin kanssa. Voit myös lusikoida pieniä nokareita skagenia rapeille perunaviipaleille ja tarjota suupaloina.

Voissa paistettu perunalimppu
pälkäneen perunalimppua
oliiviöljyä & voita
suolaa

Leikkaa perunalimppu puoliksi tai stanssaa pyöreällä muotilla tai vesilasilla. Sulata pannulla voita ja paista leipiä muutama minuutti per puoli kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. Anna jäähtyä ritilällä ja lusikoi päälle skagenia. Koristele basilikalla ja pienellä suolasitruuna viipaleella.

Kuvissa lasissa: Captain kombucha luomu vadelma, basilkanlehti & sitruunankuori

Edellinen
Edellinen

Salviakana

Seuraava
Seuraava

Parsarisotto