Sheivattu parsa-fenkolisalaatti


Ihanan keväinen sheivattu parsa-fenkolisalaatti. Tätä syödään mieluusti ihan tällaisenaan laadukkaan parmesaanin kanssa tai sivusalaattina vaikka en papillote -kalan kera.

Sheivattu parsa-fenkoli salaatti

0,5 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl omenaviinietikkaa
1,5 rkl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria

1 nippu vihreää parsaa
1 fenkoli
n. 50 g parmesaania

1. Sekoita kastikkeen ainekset tarjoilukulhon pohjalle.

2. Pese parsat ja fenkoli. Pidä kiinni parsan puisesta kannasta jonka muuten napsauttaisit irti ja vedä kuorimaveitsellä parsasta ohuita siivuja,  napsauta viimeinen siivu irti kannasta ja lisää kulhoon. Halkaise fenkoli ja siivuta myös tämä kuorimaveitsellä suoraan kulhoon. Nypi fenkolin “hapsut” talteen. 

3. Siivuta kuorimaveitsellä parmesaania salaatin joukkoon ja sekoita kaikki yhteen. Koristele fenkolin “hapsuilla”.

Edellinen
Edellinen

Herne-sitruuna orzo

Seuraava
Seuraava

Friteerattuja simpukoita ja sahramiaiolia.