Saaristopiirakka

Saaristopiirakasta tuli heittämällä meidän juhannuspöydän uusi klassikko! Tämä kaunotar keräsi niin paljon ihastuneita huokauksia että se taisi olla myös vieraiden suosikki. Täydellinen kesäruoka myös piknikille tai isompiinkin juhliin, esivalmistele kotona ja kasaa juuri ennen tarjoilua.

bella table saaristopiirakka

600g lehtitaikinaa (esim. Myllyn Paras iso lehtitaikinalevy)
125g västerbottenjuustoa
1 prk ranskankermaa
1/2 tuubi pipajuuritahnaa tai tuoretta piparjuurta
1/2 sitruunan mehu ja kuori
100g muikun- tai siianmätiä
200g kylmäsavulohta
5 kypsää perunaa
3 vartta kesäsipulia
tilliä
mustapippuria
ruohosipulinkukkia

1. Kauli lehtitaikina pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.
2. Levitä päälle raastettu västerbottenjuusto ja ohueksi viipaloidut perunat. Paista 225 asteisessa uunissa noin 20-30min kunnes pohja on kypsä ja ruskistunut. Anna jäähtyä.
4. Misaa sillä välin täytteet valmiiksi. Mausta ranskankerma piparjuurella, sitruunan kuorella ja mehulla ja lisää ripaus suolaa. Silppua sipuli ohuiksi renkaiksi ja nypi tillistä kauniita tupsuja. Leikkaa viipaloitu kylmäsavulohi pienemmäksi.
5. Juuri ennen tarjoilua lusikoi piirakkapohjalle päälle kekoja rankankermaa, levitä päälle lohi, sipulit, mäti, tilli, ruohosipulinkukat ja lopuksi rouhi kunnolla mustapippuria. Mieti täyttäessä että jokaiselle palalle tulee kaikkea.
6. Tarjoile heti sellaisenaan tai rapeiden salaatinlehtien ja vinegretten kanssa.

Edellinen
Edellinen

Mustikkagalette

Seuraava
Seuraava

Gremolata voi