Persimonia, burrataa ja pistaasivinegrettiä
Yksinkertainen ja kaunis annos joka ihastutti meidän edellisellä illallisella. Viereen rapeakuorista leipää ja muutama juusto ja helppo pikkujoulumenu on valmis.
Persimonia, burrataa ja pistaasivinegrettiä
3 persimonia
1 pallo burrataa
2 rkl pistaaseja
1/2 luomusitruunan kuori ja mehu
1 rkl hunajaa
1/2 tl timjamin lehtiä
0,5 dl oliiviöljyä
1. Leikkaa ohuesti kolme kypsää persimonia ja asettele lautaselle. Voit myös kuoria persimonit jos haluat.
2. Revi päälle pallo burrataa.
3. Paahda 2 rkl kuorettomia pistaaseja pannulla muutaman minuutin ajan. Hankaa keittiöpyyhkeen sisällä kuorettomaksi ja rouhi veitsellä tai morttelissa.
4. Sekoita pienessä kulhossa hienonnettu timjami, hunaja ja sitruunan kuori ja mehu. Sekoita joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana ja lisää lopuksi rouhitut pistaasit. Ripottele burratan ja persimonien päälle.