Kylmäsavulohitartar, rapeaa perunalimppua & mätiä
Kylmäsavulohitartar, rapeaa perunalimppua & mätiä
15 min
4:lle
150 g kylmäsavulohiseläke (tai kylmäsavulohta)
1 salottisipuli
1 rkl kaprista
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 rkl dijon-sinappia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
¼ tl mustapippuria
4 palaa peruna- tai saaristolimppua
2 rkl voita
50 g kirjolohenmätiä
Koristeluun 1 rkl ruohosipulia & mustapippuria
1. Kuutioi kylmäsavulohi pieneksi ja lisää kulhoon.
2. Hienonna salottisipuli, ruohosipuli ja kapris ja lisää lohen joukkoon.
3. Lisää dijon-sinappi, oliiviöljy, sitruunamehu ja mustapippuri. Sekoita ja tarkista maku.
4. Laita jääkaappiin tarjoiluun asti.
5. Leikkaa reunat pois perunalimpuista. Voit myös leikata ne muotilla pyöreiksi.
6. Sulata voi pannulla ja paista limput molemmin puolin kullanruskeiksi.
7. Lusikoi leivän päälle lohitartar ja mäti. Koristele ruohosipulisilpulla ja mustapippurilla.