Egg salad -briossit

Tästä vappubrunssille täydellinen lisä. Egg salad toimii ihanasti makeiden briossisämpylöiden kanssa. Briossit voit tehdä itse tällä helpolla ohjeella tai vetää mutkat suoriksi ja ostaa valmiit kaupasta tai lähileipomosta. Egg salad taas toimii täydellisesti myös hodareiden täytteenä tai sellaisenaan salaattina ja se on nopea ja erittäin helppo valmistaa. Mausta sun lempparityylillä, meillä pikkelijalapenot, mutta kokeile myös esim. kapriksilla tai suolakurkuilla. Lisää potkua saat srirachalla, cayannepipurilla tai piparjuurella.

Söpöt minibriossit toimivat kuin laskiaispulla; otatko haasteen vastaan ja syöt kokonaisena vai pohjan ja päällisen erikseen?

Briossien alkuperäinen resepti on napattu Joshua Weissmanilta (www.joshuaweissman.com/post/burger-buns)

Egg salad -briossit
12 pientä briossisämpylää

Egg salad:
10 kananmunaa 
1/2 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
3/4 dl majoneesia
1/2 nippu ruohosipulia
1/2 nippu tilliä
1/2 sitruunan mehu 
1,5 tl suolaa
1 tl dijon sinappia
mustapippuria
1,5 rkl pikkelöityjä jalapenoja (tai kaprista / suolakurkkua)

1. Keitä kananmunat jättäen keltuaiset pehmeiksi, n. 6 min kiehumisesta. Säikäytä munat kylmässä vedessä ja kuori jäähtyneet kananmunat.

2. Hienonna punasipulin puolikas isoon kulhoon. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi. 

3. Pilko joukkoon kananmunat, kananmunaleikkurilla onnistut myös kätevästi kun leikkaat kerran poikittain ja toisen kerran pitkittäin, näin saat pieniä kuutioita.

4. Hienonna ruohosipuli ja tilli sekä jalapenot. Purista joukkoon sitruunamehu.

5. Lisää majoneesi ja dijon, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi.

6. Käytä täytteenä briossisämpylöiden välissä tai esim. hodarissa, toimii myös sellaisenaan salaattina.

Briossisämpylät:
Tangzhong -esitaikina
2 rkl jauhoja
2 rkl vettä
4 rkl täysmaitoa

Taikina
1 1/4 dl täysmaitoa
1 pss kuivahiivaa
4,5 dl jauhoja
1 tl suolaa
2,5 rkl sokeria
1 kananmuna
1 keltuainen
40 g huoneenlämpöistä voita

Voiteluun
1 kananmuna
loraus maitoa

voisulaa

1. Aloita valmistamalla tangzhong -esitaikina, lisää ainekset pieneen kasariin ja sekoita keskilämmöllä kunnes seoksesta muodostuu paksu tahna. Siirrä sivuun.

2. Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi ja sekoita joukkoon kuivahiiva, anna seistä lämpimässä n 8 min.

3. Sekoita vehnäjauho, suola ja sokeri yhteen yleiskoneen kulhossa.

4. Kiinnitä yleiskoneen taikinakoukku ja aseta hiljaiselle teholle. Lisää turvonnut maito-hiivaseos jauhojen joukkoon. Anna sekoittua hetki.

5. Lisää tangzhong ja sekoita muutama minuutti, kunnes taikina alkaa yhdistymään.

6. Lisää kananmuna ja keltuainen ja sekoita keskinopealla teholla kunnes sekoittuneet. Lisää pehmeä voi ja anna vaivautua kunnes taikina on yhtenäistä eikä enää tartu reunoihin.

7. Rasvaa iso kulho, muotoile taikina palloksi kevyesti vetämällä reunoista ja aseta kulhoon saumapuoli alas. Nosta päälle kostea pyyhe ja anna levätä lämpimässä 1-1,5 h. 

8. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi lyö taikinasta ilma ulos ja nosta kevyesti jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina 12 osaan, n. 55g per pala.

9. Pyörittele taikinan palat pieniksi sileiksi palloiksi. Aseta rasvatulle leivinpaperille korkeareunaiselle pellille/uunivuokaan, jättäen noin 5 cm taikinapallojen väliin kohoamista varten. Nosta päälle toinen pelti jotta taikina ei kuivu (tarkista että kohoamiselle jää tilaa).

10. Anna kohota 1-2 h lämpimässä, kunnes briossit ovat kaksinkertaistuneet. 

11. Voitele kananmuna-maitoseoksella varovaisesti. Paista 190-asteisessa uunissa 18 minuuttia, kunnes kullanruskeita. Sivele juuri uunista tulleiden sämpylöiden päälle voisulaa.

Edellinen
Edellinen

Purjo-parsa galetet

Seuraava
Seuraava

Sitruunamuffinssit