Kvinoasalaatti

Söin Espanjassa niin ihanaa kvinoasalaattia, että kokkasin toisinnon siitä heti tänään. Tämä on ihanaa sellaisenaan mutta myös täydellinen pohja kaikelle sillä salaatti säilyy jääkaapissa useita päiviä. Me nautittiin se tänään babypinaatin, avokadon ja savulohen kanssa.

2 dl kvinoaa

5 dl vettä

1 ruukku lehtipersiljaa

1 rasia kirsikkatomaatteja

1 kurkku

1 punasipuli

kourallinen cashewpähkinöitä

kuivattua karpaloa

sitruunavinegretti

1 sitruuna

1 tl dijon-sinappia

1 rkl hunajaa

0,5 dl oliiviöljyä

mustapippuria

suolaa

Huuhtele kvinoa ja keitä sitä suolatussa vedessä n. 15 minuuttia. ( lisäsin ripauksen kurkumaa keitinveteen väriksi) Pilko kurkku, tomaatit ja punasipuli. Hienonna lehtipersilja. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla hetki (jos jaksat) ja pilko ne ja karpalot pienemmäksi. Sekoita kaikki keskenään kulhossa. Lisää vinegretin ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja sekoita rivakasti. Kaada kastike salaatin joukkoon.

Edellinen
Edellinen

Pestokanapelti

Seuraava
Seuraava

Punajuuri-sinihome tarte tatin, savusärkitahnaa juuresrieskalla & mausteinen omenamocktail