Kvinoasalaatti
Söin Espanjassa niin ihanaa kvinoasalaattia, että kokkasin toisinnon siitä heti tänään. Tämä on ihanaa sellaisenaan mutta myös täydellinen pohja kaikelle sillä salaatti säilyy jääkaapissa useita päiviä. Me nautittiin se tänään babypinaatin, avokadon ja savulohen kanssa.
2 dl kvinoaa
5 dl vettä
1 ruukku lehtipersiljaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 kurkku
1 punasipuli
kourallinen cashewpähkinöitä
kuivattua karpaloa
sitruunavinegretti
1 sitruuna
1 tl dijon-sinappia
1 rkl hunajaa
0,5 dl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Huuhtele kvinoa ja keitä sitä suolatussa vedessä n. 15 minuuttia. ( lisäsin ripauksen kurkumaa keitinveteen väriksi) Pilko kurkku, tomaatit ja punasipuli. Hienonna lehtipersilja. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla hetki (jos jaksat) ja pilko ne ja karpalot pienemmäksi. Sekoita kaikki keskenään kulhossa. Lisää vinegretin ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja sekoita rivakasti. Kaada kastike salaatin joukkoon.