Vaahtokarkkimarenki

Olen tehnyt marenkia niin kauan kuin muistan mutta tämä resepti osui suoraan sydämeen. Täydellisen rapea pinta ja sisältä vaahtokarkkimaisen pehmeä ja sitkeä, mitä muuta sitä voi marengiltaan toivoa!❤️

Samin Nosratin Salt, Fat, Acid, Heat kirja on ruoanlaiton perusteos, jonka lukeminen tekee sinusta samantien paremman kokin. Netflixistä löytyy myös Saminin samaa nimeä kantava neljäosainen sarja jossa sukelletaan raaka-aineiden lähteille. Acid-jaksossa Samin valmistaa ihanan yksinkertaisen pavlovan pienistä marenkipilvistä ja sitruksista. Tässä lähes suoraan suomeksi käännetty Saminin marenkien resepti alla.

IMG_2319.jpeg

1dl valkuaista (~5kpl)
2tl valkoviinietikkaa
2dl sokeria
ripaus suolaa

1. Lämmitä uuni 100 asteeseen ja vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. 
2. Pese kulho ja vispilät jotta välineet on varmasti täysin puhtaat ja rasvattoman.a
3. Erottele munat ja säästä keltuaiset sitruscurdia varten.
4. Vatkaa valkuaiset ja valkoviinietikka matalimmalla nopeaudella kovaksi vaahdoksi. Mitä hiljempaa, sen pienemmät ja tasaisemmat kuplat ja sitä pulleammat marengit. 
5. Kun vaahto on valkoista ja kuohkeaa ala lisäämään sokeria 1 rkl kerrallaan samalla hitaasti vatkaten kunnes kaikki sokeri on sekoitettu. 
6. Lisää suola ja vatkaa kunnes vatkaimia nostamalla saat pieniä vuorenhuippuja aikaiseksi. 
7. Lusikoi pieniä parin rkl kokoisia kekoja  leivinpaperille. Jos haluat tehdä täytettäviä marenkipesiä voit tehdä pienen kuopan lusikan kuperalla puolella.
8. Paista uunista riippuen 35-60min ja jos uunisi paistaa epätasaisesti voit vaihdella peltien paikkoja 15min välein. 
9. Marengit on valmiita kun voit varovasti nostaa yhden leivinpaperilta ilman että se hajoaa tai tarttuu kiinni. 
10. Ota pellit uunista ja anna jäähtyä rauhassa.
11. Nauti sellaisenaan tai täytä kermalla ja sitruscurdilla. Jos marenkeja jää yli voit säilyttää ne huoneenlämmössä ilmatiiviissä purkissa.

KIA00037.jpeg

Verigreippicurd

100g voita (huoneenlämpöistä)
100g sokeria
Luomu verigreipin kuori
5 keltuaista
1,5 dl tuorepuristettua verigreippimehua
ripaus suolaa

1. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja greipin kuori vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon keltuaiset ja greipin mehu. Tässä vaiheessa seos erottuu mutta älä välitä.
3. Kaada pieneen kasariin ja keitä miedolla kokoajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu, n. 10minuuttia.
4. Siivilöi seos, kaada kulhoon ja levitä pinnan päälle kelmu ettei siihen muodostu kalvo.
5. Laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi jotta seos paksuuntuu.

Marenkipesät

1. Paahda tohottimella marengin pinta.
2. Vatkaa puolet kuohukermaa ja puolet ranskankermaa paksuksi vaahdoksi. Makeuta tomusokerilla.
3. Täytä marenkipesät vaahdolla ja lusikoi keskelle verigreippicurdia. Koristele esim. syötävillä kukilla.

Edellinen
Edellinen

Oeuf cocotte -uunimunat

Seuraava
Seuraava

Juustokumina-karitsanuudelit