202. Suuri leivontajakso
Kakkuja, kärsivällisyyttä ja pullan yhdistävä voima.
Luvassa leivontainspistä ja lapsuuden parhaita core-muistoja. Puhutaan ukkien räiskäleistä ja lapsuuden leivontahetkistä, ja herkistytään pullapitkon äärellä. Kuullaan madeleine-leivosten historiasta, onnistuneesta tarte tatinista sekä erilaisista kakuista ja kekseistä. Petra listaa leivontaideat jokaiselle kuukaudelle ja Kia kertoo, mikä merkitys eri raaka-aineilla on leivonnassa.
Viikon parhaissa puhutaan viime aikojen ihanista vegeruoista ja fiilistellään Japania – täydellistä sushiriisiä, ihania pikkeleitä ja uusia raflatulokkaita. Lopussa saadaan myös yllätysvieras jakamaan pullainspistä kaikille.
Puhutaan ainakin näistä:
Human doing vs. Human being
Ruskean ruoan kirous
Uudet valmisruokasuosikit
Riisiströsselit ja sushiriisin ABC
Lapsuuden pullapitkot ja kauralastut
Epätäydellisyys ja tilan antaminen keittiössä
Suklaakakku grillissä tai valurautapadassa
Leivonnan fact sheet
Vinkit: tarte tatin ja suklaahippukeksit
Mistä aloittaa, jos ei ole leiponut paljon?
Mausteinen omenakakku ja täydellinen muffinsi