202. Suuri leivontajakso

 
 

Kakkuja, kärsivällisyyttä ja pullan yhdistävä voima. 

Luvassa leivontainspistä ja lapsuuden parhaita core-muistoja. Puhutaan ukkien räiskäleistä ja lapsuuden leivontahetkistä, ja herkistytään pullapitkon äärellä. Kuullaan madeleine-leivosten historiasta, onnistuneesta tarte tatinista sekä erilaisista kakuista ja kekseistä. Petra listaa leivontaideat jokaiselle kuukaudelle ja Kia kertoo, mikä merkitys eri raaka-aineilla on leivonnassa.

Viikon parhaissa puhutaan viime aikojen ihanista vegeruoista ja fiilistellään Japania – täydellistä sushiriisiä, ihania pikkeleitä ja uusia raflatulokkaita. Lopussa saadaan myös yllätysvieras jakamaan pullainspistä kaikille.  

Puhutaan ainakin näistä:

  • Human doing vs. Human being

  • Ruskean ruoan kirous

  • Uudet valmisruokasuosikit

  • Riisiströsselit ja sushiriisin ABC 

  • Lapsuuden pullapitkot ja kauralastut

  • Epätäydellisyys ja tilan antaminen keittiössä

  • Suklaakakku grillissä tai valurautapadassa

  • Leivonnan fact sheet

  • Vinkit: tarte tatin ja suklaahippukeksit

  • Mistä aloittaa, jos ei ole leiponut paljon?

  • Mausteinen omenakakku ja täydellinen muffinsi

Kuuntele podcast-jakso alta:

Edellinen
Edellinen

203. Ihanimmat just nyt

Seuraava
Seuraava

201. Ajatuksia arkiruoasta